Zprávy pro Liberecký kraj
Před týdnem

Poslechněte si podcast: Zastupitelstvo města Liberce neschválilo zařazení návrhu na odstoupení primátora do programu jednání

Opoziční uskupení Liberec otevřený lidem (LOL) neuspělo s návrhem na odvolání primátora města Liberce Jaroslava Zámečníka ze Starostů pro Liberecký kraj, návrh se ve čtvrtek 25. dubna 2024 nedostal do programu jednání.

01:04

Zprávy pro Liberecký kraj

Vydává: Český rozhlas

Vysíláme pro Vás aktuální zprávy z regionu, domova i ze světa. Dozvíte se i sportovní výsledky, informace o počasí a dopravní situaci.

Web

Dnes 02:07

Krajina civilizace tří autorů spojených s regionem je k vidění v Galerii Nisa Factory

Tvorbu Jiřího Dostála, Jiřího Nepasického a Jana Vančury představuje Galerie Nisa Factory v Jablonci nad Nisou.

Dnes 03:55

Hasiči Libereckého kraje slaví s Floriánem. Otevřeli dveře zvědavcům

Dnes je svátek svatého Floriána, patrona hasičů. Také hasiči v našem kraji proto ve svých stanicích otevřeli dveře a pozvali zájemce. Jednou ze stanic, která pořádá Den otevřených dveří, je v Jablonném v Podještědí.

Včera 01:09

Stavební firma Brex přerušila opravu hlavní silnice do Rokytnice nad Jizerou

Rekonstrukce dvou a půl kilometrového úseku hlavní příjezdové silnice do Rokytnice nad Jizerou začala v roce 2023 a měla skončit o rok později. Podle starosty Rokytnice Petra Matyáše ze Starostů pro Liberecký kraj stahuje firma ze stavby techniku a odváží materiál.

Včera 02:52

Maximální povolenou rychlost v liberecké ulici Dubice překročilo v dubnu víc než 14 tisíc řidičů

Od začátku měření úsekového radaru na silnici pod Ještědem uplynul první měsíc. Podle libereckého magistrátu je počet řidičů, kteří maximální povolenou rychlost 50 km v hodině porušili, velmi vysoký. Podrobnosti zjišťovala redaktorka Kateřina Hartmanová.

Před dvěma dny 03:05

EU zná jen dvoustranné programy, třetí partner je přívažek. Co brzdí stavbu mostu v Trojzemí

Měl to být jeden ze symbolů společné Evropské unie. Místo toho se neustále odsouvá. Plánovaný most pro turisty přes Lužickou Nisu u Hrádku nad Nisou měl spojit tři země; Česko, Polsko a Německo, které mají v tom místě společnou hranici. Na lávku pro pěší a cyklisty ale příhraniční region Trojzemí stále čeká.

Před dvěma dny 01:04

Dopravu v Liberci komplikuje výměna parovodního potrubí

Řidiči musí v květnu 2024 počítat s několika dalšími dopravními omezeními v Liberci. Liberecká teplárna v další etapě projektu GreenNet nahrazuje zastaralé parovodní potrubí moderním horkovodem.

Před třemi dny 02:03

První květen je i dnem, kdy se na trať mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou vrací tramvaje

Nové zastávky, výhybny i širší rozchod kolejí. V Liberci a Jablonci nad Nisou po třech letech skončila oprava tramvajové trati.

Před čtyřmi dny 01:08

V Libereckém kraji platí výstraha meteorologů před rizikem vzniku požáru

Liberečtí krajští hasiči varují před rizikem vzniku požáru hlavně v souvislosti s takzvaným pálením čarodějnic. Spolky nebo firmy by měly rozdělávání ohňů předem nahlásit.

Před pěti dny 02:05

Anifilm 2024: 2 témata ve 444 animovaných filmech na 14 místech v Liberci

Město Liberec bude hostit 23. Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm od 7. do 12. května 2024. Přehlídka představí to nejlepší, co v domácí i zahraniční animované filmové tvorbě vzniklo v roce 2023.

Před pěti dny 02:56

Lidé podepisují petici proti plánované průmyslové zóně Na Americe u Stráže pod Ralskem

Signatáři petice se obávají zvýšeného počtu těžkých nákladních aut a další zátěže. Vedení Stráže pod Ralskem ale tvrdí, že jeden z největších zaměstnavatelů, státní podnik Diamo, postupně omezuje činnost a nové pracovní příležitosti se regionu budou hodit.