VisitChef Podcast
NejnovějšíSezóna 1Epizoda 186Před dvěma dny

Poslechněte si podcast: Pavel Mandrla: World Class posouvá hranice barmanského řemesla. Jsme ambasadoři moderního barmanství

„Inspiruje ke kreativitě a otvírá dveře k mnoha neskutečným možnostem. To je World Class. Většina vítězů na sobě dál pracuje a dál se zapojuje do barmanské komunity. Není to tak, že bys vyhrál nejprestižnější barmanskou soutěž a máš hotovo. Naopak ti barmani nastartovali svůj kreativní proces a na této vlně moderního barmanství pokračují dál,“ říká ambasador českého kola světově nejrespektovanější barmanské soutěže World Class.

37:35

VisitChef Podcast

Vydává: Ján Chovanec

Tým zkušených novinářů každý den odhaluje gastronomické zákulisí a mapuje příběhy, které hýbou Českem a světem. Naučně-publicistický podcast vydává nezávislý online magazín o gastronomii VisitChef. 

Web

Epizoda 185Před 3 týdny 37:03

Romanka Zelinová a Maroš Jambor: Osem rokov v zahraničí sme boli ako špongia, čo nasáva znalosti. Londýn bol Formula 1, Eleven Madison Park zasa Rolls-Royce

Prešli špičkovými kuchyňami Londýna aj New Yorku, otvoria reštauráciu Zlatá Praha v bývalom InterContinentále. „Nestačí iba tvrdo pracovať, musíš byť aj priebojný a pritom si stále zachovať srdce, aby si ukázal, že ti na kuchárčine záleží “ hovoria cukrárka Romanka Zelinová a šéfkuchár Maroš Jambor, ktorí stoja pri znovuotvorení InterContinentalu. Ten bude v budúcnosti známy ako Fairmont Golden Prague hotel.

Před 3 týdny 46:57

Martin Štangl: Eska je vnímána jako značka chleba, v restauraci Štangl si plníme kuchařské sny

„Udržitelnost nemá být jenom póza, časem to bude pro restaurace standard. Restauraci Štangl jsme začali plánovat už v roce 2020. Pět dní v týdnu v ní vaříme moderní českou kuchyni zaměřenou na lokální suroviny. Nová pekárna Eska otevře ve Veletržní ulici na začátku roku 2025 a budou se otvírat další. Bude to pořád náš chleba z pece na dřevo, z toho nechceme slevovat,“ říká šéfkuchař Martin Štangl.

Sezóna 1Epizoda 18415. prosinec 2024 49:53

Michal Marešovský: Vášeň k whisky je mým hnacím motorem, abych se mohl posouvat pořád dál

„Na ambasadorství mě nejvíce baví možnost dotknout se těch nejtajnějších informací. Mám pocit, že toho o whisky vím stále málo. V nejbližší době přijdou na český trh dvě nové láhve Johnnie Walker. Připravujeme také nový projekt snoubení whisky a špičkové gastronomie, který přinese na čtyři místa v republice,“ říká Michal Marešovský, odborník na whisky, people leader a whisky ambassador společnosti Stock Plzeň-Božkov.

Sezóna 1Epizoda 18324. listopad 2024 20:53

Jakub Baštinec: Nikka Perfect Serve je jednou z TOP soutěží. Můj koktejl je bizarní twist na Manhattan

„Čím déle člověk dělá barmana, tím lépe je připravený na soutěž Nikka Perfect Serve aniž by o tom věděl. Na globální finále v Paříži bude důležité nejenom perfektně zvládnout znalostní test, ale také být tam, na místě a žít daným okamžikem, jak by řekl Stan Vadrna,“ říká aktuální vítěz českého finále Nikka Perfect Serve a šéfbarman brněnského baru Escobar Jakub Baštinec.

Sezóna 1Epizoda 18210. listopad 2024 25:54

Asbel Morales: Práce rumového master blendera znamená věčný závazek, pouze univerzita vám nestačí

„Abyste mohli výsledné rumy správně míchat, musíte znát velmi dobře každý sud a jeho obsah. Je to jako poznat svojí rodinu. Rum na Kubě znamená kus historie a našeho charakteru,“ říká Maestro Ronero kubánského rumu Havana Club Asbel Morales.

Sezóna 1Epizoda 18120. říjen 2024 29:54

Viktor Šolc: Společnost je otevřenější a tolerantnější, i proto jsou nealkoholické drinky na vzestupu

„Nealkoholické alternativy k destilátům, jako třeba nealko-gin se už na české scéně prosazují. Vidíme to na poptávce po samotných produktech i školeních v této kategorii. Například nabídka nealkoholického párování v restauracích potvrzuje tento zájem a utvrzuje nás v tom, že nealkoholické alternativy nejsou atyp,“ říká spolumajitel distribuční firmy Vikeza Gastro Viktor Šolc.

Sezóna 1Epizoda 17619. září 2024 45:43

Dominik Unčovský: U přípravy na evropské kolo Bocuse d'Or zamíchalo kartami sobí maso. Více, než medaile je, když se host směje žaludkem

„Spousta lidí neví, co je to Bocuse d'Or, přitom znají soutěž MasterChef. Věřím, že další vítězové, další kandidáti v budoucnu budou mít více podpory. Zázemí Makro Akademie byla obrovská výhoda při tréninku na evropské kolo,“ říká vítěz národního kola kuchařské soutěže Bocuse d'Or a ambasador Makro Akademie Dominik Unčovský.

Sezóna 1Epizoda 18018. září 2024 56:51

Martin Makovička: Mnoho českých restaurací vede o sezonnosti a lokálnosti jenom plané řeči

„Všude ve světě je gastronomie postavená na kvalitní surovině, u nás je to stále problém. Baví mě skrze restaurace komunikovat lokální pěstitele a farmáře. Třeboň je v průměru na počet obyvatel gastronomicky zajímavější, než Praha,“ říká majitel pražské restaurace Vallmo a spolumajitel restaurace Vratislavský dům v Třeboni, Martin Makovička.

Sezóna 1Epizoda 1798. září 2024 49:55

Milan Zaleš: Ještě v roce 2018 jsme tu byli s Campari v plenkách. Negroni Week ukáže kreativitu barmanů

„Italové v gastronomii dbají na detaily mnohem více, než Češi. Hosté nám nastavují zrcadlo, jak je přijímáme. Největší chybou je, že si lidi myslí, že se Campari pije samotné. Negroni Week je mimo koktejl také o charitě,“ říká ambasador ikonické italské značky Campari Milan Zaleš.