- Podcasty
- Kuchařské čarování

Poslechněte si podcast: Masová roláda v několika obměnách a pár nápadů na úpravu cukety
Masová roláda v několika proměnách, to je hlavní téma Kuchařského čarování Petra Stupky. K tomu přidá několik nápadů na úpravu cukety a jako sladkou tečku cuketové řezy.
Kuchařské čarování
Pravidelná porce inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření.
Tipy kulináře Petra Stupky – španělská paella, jídla ze zvěřiny a kokosový koláč
Několik tipů pro vaše vaření nabízí kulinář Petr Stupka v Kuchařském čarování. Nejprve se podělí o recept na španělskou paellu s chorizem a krevetami, pak poradí, jak využít zvěřinu, a na závěr přidá ovocný koláč s kokosem.
Variace na téma lečo
Balkánský guláš sataraš i originální francouzské ratatouille servíruje ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka. Zaměří se totiž na variace na téma lečo. K tomu přidá vepřovou pečínku s jablky a na závěr skvělé a rychlé jablečné placky.
Kuchařské čarování s rajčaty
Veskrze tomatové čili rajčatové, až lehce rajské bude tentokrát Kuchařské čarování. Kulinář Petr Stupka představí kouzlo zvané rajče a chléb, salátový mix i unikátní aztéckou polévku a chybět nebude ani pečené kuře v tomatech.
Jak využít rajčata? Zapečte je, připravte polévku a domácí kečup
Konzumace rajčat je jednoznačně vhodná, a to především v této době, kdy hojně dozrávají. Rajská jablíčka zlepšují náladu, podporují tvorbu všech hormonů, umí uklidnit náš noční odpočinek, posilují imunitu i zlepšují zažívání.
Asijská inspirace pro vaši kuchyni
Kuchařské čarování Petra Stupky je tentokrát plné asijské inspirace. Především probere vaření v pánvi wok – jak nachystat suroviny, z čeho připravit zálivku a tak dále. Dále nabídne thajský recept na rýžové nudle a dále játra pěti vůní, vepřové ve sladkokyselé omáčce a také štěstí, řečeno čínsky šuang-si.
Letní zelenina především v zapékané podobě
Světoznámou musaku v několika proměnách, francouzské ratatouille, švýcarské fazolky a baskické řapíky servíruje Petr Stupka ve svém Kuchařském čarování. Hlavním tématem pořadu je totiž letní zelenina především v zapékané podobě. K tomu přidá pár tipů, jak připravit zapékací omáčky a vytvořit na povrchu křupavou dobrotu, a nakonec zapeče ovoce do ořechové krusty.
Rozmanité kuchařské variace na téma plněná zelenina
Plněná zelenina, tak nadepisuje své Kuchařské čarování Petr Stupka. A to rozhodně nejsou jen paprikové lusky s mletým masem, můžeme připravit třeba také marocký lilek a několikero dalších zajímavých specialit z celého světa.
Pastrami, salát gado-gado, smažená rýže a další kulinářské tipy Petra Stupky
Kuchařské čarování bude pestré. Kulinář Petr Stupka zodpoví některé dotazy posluchačů, vysvětlí, co je to pastrami a jak připravit salát gado-gado, nabídne svůj nejlepší recept na smaženou rýži a přidá sladkou tečku v podobě minidortíčků s ovocem.
Tradiční pokrmy z oblasti Středozemí
Na těstoviny, bulgur, kuskus a luštěniny se tentokrát ve svém Kuchařském čarování zaměří kulinář Petr Stupka. Nabídne totiž recepty na tradiční pokrmy z oblasti Středozemí. Přidá tip i na speciální omáčku z pečených cuket a několik letních variací salátu.