Kuchařské čarování
NejnovějšíPřed dvěma dny

Poslechněte si podcast: Masová roláda v několika obměnách a pár nápadů na úpravu cukety

Masová roláda v několika proměnách, to je hlavní téma Kuchařského čarování Petra Stupky. K tomu přidá několik nápadů na úpravu cukety a jako sladkou tečku cuketové řezy.

39:57

Kuchařské čarování

Vydává: Český rozhlas

Pravidelná porce inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření.

Web

Před týdnem 35:24

Tipy kulináře Petra Stupky – španělská paella, jídla ze zvěřiny a kokosový koláč

Několik tipů pro vaše vaření nabízí kulinář Petr Stupka v Kuchařském čarování. Nejprve se podělí o recept na španělskou paellu s chorizem a krevetami, pak poradí, jak využít zvěřinu, a na závěr přidá ovocný koláč s kokosem.

Před 2 týdny 31:53

Variace na téma lečo

Balkánský guláš sataraš i originální francouzské ratatouille servíruje ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka. Zaměří se totiž na variace na téma lečo. K tomu přidá vepřovou pečínku s jablky a na závěr skvělé a rychlé jablečné placky.

Před 3 týdny 22:20

Kuchařské čarování s rajčaty

Veskrze tomatové čili rajčatové, až lehce rajské bude tentokrát Kuchařské čarování. Kulinář Petr Stupka představí kouzlo zvané rajče a chléb, salátový mix i unikátní aztéckou polévku a chybět nebude ani pečené kuře v tomatech.

Před 3 týdny 22:20

Jak využít rajčata? Zapečte je, připravte polévku a domácí kečup

Konzumace rajčat je jednoznačně vhodná, a to především v této době, kdy hojně dozrávají. Rajská jablíčka zlepšují náladu, podporují tvorbu všech hormonů, umí uklidnit náš noční odpočinek, posilují imunitu i zlepšují zažívání.

19. srpen 2025 27:56

Asijská inspirace pro vaši kuchyni

Kuchařské čarování Petra Stupky je tentokrát plné asijské inspirace. Především probere vaření v pánvi wok – jak nachystat suroviny, z čeho připravit zálivku a tak dále. Dále nabídne thajský recept na rýžové nudle a dále játra pěti vůní, vepřové ve sladkokyselé omáčce a také štěstí, řečeno čínsky šuang-si.

12. srpen 2025 24:44

Letní zelenina především v zapékané podobě

Světoznámou musaku v několika proměnách, francouzské ratatouille, švýcarské fazolky a baskické řapíky servíruje Petr Stupka ve svém Kuchařském čarování. Hlavním tématem pořadu je totiž letní zelenina především v zapékané podobě. K tomu přidá pár tipů, jak připravit zapékací omáčky a vytvořit na povrchu křupavou dobrotu, a nakonec zapeče ovoce do ořechové krusty.

5. srpen 2025 23:34

Rozmanité kuchařské variace na téma plněná zelenina

Plněná zelenina, tak nadepisuje své Kuchařské čarování Petr Stupka. A to rozhodně nejsou jen paprikové lusky s mletým masem, můžeme připravit třeba také marocký lilek a několikero dalších zajímavých specialit z celého světa.

29. červenec 2025 27:26

Pastrami, salát gado-gado, smažená rýže a další kulinářské tipy Petra Stupky

Kuchařské čarování bude pestré. Kulinář Petr Stupka zodpoví některé dotazy posluchačů, vysvětlí, co je to pastrami a jak připravit salát gado-gado, nabídne svůj nejlepší recept na smaženou rýži a přidá sladkou tečku v podobě minidortíčků s ovocem.

22. červenec 2025 24:54

Tradiční pokrmy z oblasti Středozemí

Na těstoviny, bulgur, kuskus a luštěniny se tentokrát ve svém Kuchařském čarování zaměří kulinář Petr Stupka. Nabídne totiž recepty na tradiční pokrmy z oblasti Středozemí. Přidá tip i na speciální omáčku z pečených cuket a několik letních variací salátu.