Dobré dopoledne
NejnovějšíDnes

Poslechněte si podcast: Zakladatel jihlavské zoo Vladislav Tomáš Jiroušek je čestným občanem Jihlavy

Vladislav Tomáš Jiroušek, významný herpetolog, fotograf a dlouholetý ředitel jihlavské zoologické zahrady, se stal čestným občanstvím města Jihlavy. Během čtyřiceti let svého působení proměnil jihlavskou ZOO v zahradu světového formátu a zasloužil se o popularizaci vztahu člověka k přírodě.

21:31

Dobré dopoledne

Vydává: Český rozhlas

Známé osobnosti, zdravý životní styl, móda, cestování, regionální informace, poradna.

Web

Před dvěma dny 22:07

Největší bolestí popálených lidí nebývají jejich jizvy na těle, ale na duši

Obecně prospěšná společnost Popálky už deset let pomáhá lidem, kteří se museli vyrovnat s vážnými následky popálenin. Kromě fyzického léčení je pro tyto pacienty často nejdůležitější pomoc s překonáním psychických ran, které mohou trvat déle než ty na těle. Popálky nejen pomáhají, ale i šíří prevenci a vzdělávání.

Před čtyřmi dny 15:22

Druhým domovem Michala Davida je Tenerife

Hitmaker Michal David velmi často cestuje mezi ostrovem Tenerife a Českou republikou. Oblast „věčného jara“ je jeho druhým domovem.

Před pěti dny 26:06

Jak se vyrovnat s bolestí po ztrátě dítěte? Pomáhá sdílení

Ztráta dítěte je nejhorší životní ranou, se kterou se rodiče musí vypořádat. Organizace Dlouhá cesta již od roku 2005 poskytuje podporu těm, kteří čelí této nesmírné bolesti. Ředitelka Zdenka Volavá, sama pozůstalá matka, sdílí svou cestu truchlením a přijetím ztráty.

Před týdnem 22:56

Včasná diagnóza demence může výrazně zlepšit kvalitu života, prevence začíná už ve středním věku

V sobotu 21. září si připomeneme Mezinárodní den Alzheimerovy choroby. Téma duševního zdraví starší populace bylo ještě nedávno tabu, ale dnes se o něm mluví stále více.

Před týdnem 02:54

Voda ze studní nemusí být po povodních pitná, hlavní hygienička radí převařit i vodu z kohoutku

Voda ze studní v zaplavených oblastech i jejich okolí nemusí být pitná. Varuje před tím ministerstvo zdravotnictví s tím, že studny je nutné nejprve vyčistit a desinfikovat.

Před týdnem 26:33

Nedostatek lékařů ohrožuje fungování koronerských služeb

Koronerská služba v České republice, oficiálně zavedená zákonem o zdravotních službách v roce 2011, čelí v praxi řadě výzev. Od legislativních nejasností po nedostatek lékařů.

Před týdnem 24:57

Na náhradní rodinu na Vysočině čeká 230 dětí

Pěstounská péče je jednou z forem náhradní rodinné péče, při které se pěstoun stará o dítě, i když rodičovská práva zůstávají biologickým rodičům. Tento vztah vytváří silnou citovou vazbu mezi dítětem a pěstounem, a přináší řadu výzev i radostí.

Před týdnem 03:36

Jak kontaktovat pojišťovnu a co před příjezdem technika děla? Máme rady, jak postupovat po povodních

Pojišťovny evidovaly k neděli zhruba 1500 škodních událostí souvisejících se záplavami a extrémním počasím. Ten hlavní nápor ale očekávají až v dalších dnech, kdy by se situace měla uklidňovat a voda opadat.

Před 2 týdny 22:44

Dobrovolnický festival DORT v Telči nabídne rodinný program, hudbu i inspiraci

Na konci týdne se v Telči uskuteční Festival dobrovolnictví DORT, který zve širokou veřejnost na nevšední zábavu a inspirativní chvíle spojené s dobrovolnictvím. A právě s programovým ředitelem hnutí Brontosaurus Dalimilem Tomanem si v dnešním Dobrém dopoledni povídala Hela Dvořáková.