Hobby magazín
Před 2 týdny

Poslechněte si podcast: Je nejvyšší čas postarat se o růže. Pravidelný řez rostlinu omladí a posílí

Jarní práce u růží začíná odstraněním vrstvy zeminy, která rostlinu chránila přes zimu. Vhodný termín je po přechodu velkých mrazů, tedy od poloviny března do poloviny dubna.

03:07

Hobby magazín

Vydává: Český rozhlas

Pořad pro všechny, kteří se neradi nudí.

Web

Včera 03:10

Zatravňovací dlažba osvěží váš pozemek a prospěje odvodu spodní vody

Přemýšlíte, jak během léta upravit okolí vašeho domu tak, abyste mohli pohodlně projet vozem do garáže, měli zpevněný povrch, a přitom jste měli kolem domu zeleň? To vše může vyřešit zatravňovací dlažba.

Včera 03:07

Fasádu po zimě včas očistěte. Prodloužíte její trvanlivost

S jarním úklidem domu souvisí i očištění fasády. Je proto nejvyšší čas pořádně si po zimě prohlédnout fasádu a zjistit případná poškození.

Před dvěma dny 03:14

Dentální hygienistka pro psy: Přes zubní kámen mnohdy ani nejsou vidět zuby psa

Když zanedbáte péči o zuby svého psa, bývá následkem zánět dásní, parodontóza a vypadávání zubů. Podle dentální hygienistky pro psy Terezy Marešové může dojít i k otravě krve.

Před třemi dny 03:29

Nevhodné palivo, špatná práce se vzduchem nebo designová kamna vám patřičné teplo a úspory nezajistí

Pomalu, ale jistě se otepluje, a tak se dá říci, že topná sezóna je ve své poslední třetině. Jaké jsou nejčastější nešvary majitelů kamen na tuhá paliva – ať už kamínek, sporáků či kamen krbových v výměníkem?

Před třemi dny 03:04

Místo anglického trávníku rozkvetlá louka? Inspiraci hledejte za plotem

Zahrádkářské trendy se mění. Lidé chtějí místo anglického trávníku rozkvetlou louku. Už si nechtějí stěhovat na venkov svou městskou zahradu.

Před čtyřmi dny 03:06

Orchideje mají rády polostín a speciální kůrový substrát. Ocení i terárium

Pokud se růžím říká královny květin, jsou orchideje jejich císařovny. Ty jistě nekrásnější najdeme v jejich domovině nebo ve velkých profesionálních sklenících. Nemusíme se ale bát ani jejich domácího pěstování. Jen je třeba dodržovat pravidla.

Před šesti dny 03:33

Je čas přezout auto. Podle ujetých kilometrů volte typ pneumatik

Nezapomněli jste auto přezout na letní pneumatiky? Nebo jezdíte na celoročních a myslíte si, že tahle otázka se vás netýká? Víme, co se vyplatí.

Před týdnem 03:07

Řebčíky dodají zahradě na vznešenosti a zapudí krtky. Maloval je už van Gogh

Řebčík královský je jarní květina, která připomíná lilii. Proto se jí také přezdívá lilie biblická. Doputovala k nám z Ameriky. Od dubna do května je k vidění na mnoha zámeckých zahradách.

Před týdnem 03:16

Dřevěné i železné ploty vyžadují péči a údržbu. Jak postupovat radí odborník

Počasí, ale i stáří se podepisuje na našich plotech, které nám zajišťují nejenom ochranu našeho majetku, ale i soukromí. Jejich opravy a obnovu nátěru zvládne snad každý kutil.

Před týdnem 02:58

Startuje pstruhová sezóna. Novinkou je prodloužení doby chytání

Rybáři se připravují na sezónu pstruhů a dalších minidravců. 16. dubna začíná pstruhová sezóna, proto bývá v tento den v řekách více rybářů než ryb.