Český rozhlas - Pro děti
Před 2 týdny

Poslechněte si podcast: Klub Rádia Junior: Autisté jsou za kontakt rádi, ale navázat ho je těžké. Potřebují od nás více aktivity

Jak se autismus projevuje? S čím musíme v komunikaci s autistou počítat? A jak s ním navázat kontakt? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

41:22

Český rozhlas - Pro děti

Vydává: Český rozhlas

Oblíbená sekce všech zvídavých dětí. Nejen pohádky do ouška.

Web

Dnes 03:32

Zvídavec Evy Sinkovičové: Uloví i lenochoda a inspirovala tvůrce filmů Harryho Pottera. Znáte skutečnou harpyji?

Harpyje pralesní dokáže ulovit i opici a možná vám bude tento pták někoho připomínat. Co má společného s filmy o Harrym Potterovi? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Včera 37:04

Klub Rádia Junior: Dramaterapeutka Barbora Voráčová v Klubu Rádia Junior

S dramaterapeutkou Bárou si povídáme nejen o divadle jako takovém, ale i jeho vlivu na společnost. A přidáme i další zajímavosti z oboru dramaterapie. Moderuje Denisa Kimlová. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Včera 35:16

Klub Rádia Junior: Chovat doma veverku je zakázané. Jak můžete zachránit mládě v nouzi?

Proč jediným opravdovým veverčím domovem je les? Co se stane s malými veverkami, které vypadnou z hnízda, nebo jak dlouho je malá veverka ochotná se kamarádit s člověkem? Moderuje Veronika Hájková. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Před dvěma dny 31:59

Klub Rádia Junior: Kastelán hradu Kunětická hora Miloš Jiroušek v Klubu Rádia Junior

U Pardubic je jediný větší kopec široko daleko. Jmenuje se Kunětická hora a stojí na něm stejnojmenný hrad. Co obnáší práce kastelána? Moderuje Zdeněk Novák. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Před čtyřmi dny 31:35

Klub Rádia Junior: Hráčka lakrosu Linda Semeráková a tiskový mluvčí a rozhodčí lakrosu Pavel Urban v Klubu Rádia Junior

Jaké druhy lakrosu existují? V čem je tahle hra jiná než ostatní? Jak se vede českým hráčkám? Budeme mít své zástupce na Olympijských hrách? Moderuje Jirka Kohout. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Před čtyřmi dny 03:06

Zvídavec Evy Sinkovičové: Létají opravdu vlaštovky nízko, když má pršet?

Určitě jste tak někdy slyšeli poučku, že když létají vlaštovky nízko, bude pršet. Je to pravda?

Před pěti dny 36:44

Klub Rádia Junior: Chystá se výstava jako obří hriště pro děti a dospělé a my vás tam vezmeme

Kamila Huptychová, kurátorka výstavy Hra v Galerii Benedikta Rejta v Lounech a Dominik Lang, český umělec, autor architektury a koncepce výstavy jsou našimi dnešními hosty a prozradí nám vše o výstavě, která se od května po dobu několika dalších měsíců otevře dětem i dospělým. Co všechno vás na speciální výstavě bude čekat? A jak to tvůrce výstavy vlastně celé napadlo? Moderuje Eva Sinkovičová. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Před pěti dny 03:15

Zvídavec Evy Sinkovičové: Proč se nám při běhu rozvazují tkaničky a co na tom zaujalo vědce?

Vědci našli odpověď! Můžeme rozvazování nějak zabránit? A jak to celé souvisí s DNA? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Před šesti dny 33:43

Klub Rádia Junior: Zpěvačka, moderátorka a herečka Bára Klárová v Klubu Rádia Junior

S Bárou Klárovou o nových ukolébavkách, o podcastu Zdravé rodičovství i o jejích Nevýchovných koncertech. Moderuje Denisa Kimlová. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Před šesti dny 02:48

Zvídavec Evy Sinkovičové: Co mají společného malá žabka a komiksový hrdina Wolverine?

Čím si vlasatice třásnitá, obyvatelka afrických pralesů, vysloužila přezdívku Wolverine frog? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.